FEEST: 20 jaar Autopoiesis van Guus Geisen

Feest! Deze maand ben ik 20 jaar zelfstandig… als ZZP’er. En dat vier ik op een gepaste manier, met een nieuw boek én gratis inspiratiegesprekken. Na 18 jaar als leerkracht en directeur in het Speciaal Onderwijs en vijf jaar als onderwijsbegeleider startte ik op 01-02-2004 als zelfstandig ondernemer mijn eigen bedrijf: GGTO.

Wat is het een geweldige ervaring om jezelf volledig opnieuw uit te vinden. Met de zekerheid van de opdrachten van de Onderwijs Begeleiding Dienst kon ik de eerste periode overbruggen. De jaren daarna waren intensief en geweldig.

Ik heb veel geleerd in de samenwerking met geweldige mensen en steeds weer momenten gevonden om mezelf te verbeteren en te vernieuwen. Als ik dat van jongeren, leerkrachten en leidinggevenden vraag, moet ik het zelf ook laten zien. Dat kan door van omgeving te veranderen, maar ook door bewust te werken aan houding, overtuiging, vaardigheden, kennis en vooral gedrag.

Het bestuderen van breinliteratuur en de toepassing ervan in de praktijk leidde tot mijn eerste boek De Kunst van het Denken (2011). Het RVO merkte de verbinding met duurzaamheid op in het kader van het programma ‘Duurzaam Door’. Dankzij hun verzoek voor een publicatie over duurzaamheid in het onderwijs schreef ik het boek Autopoiesis, perspectief op duurzaam, betekenisvol onderwijs (2013). Daar vond ik de wetenschappelijk basis voor de balans tussen verbeteren en vernieuwen.

Nu, na uitgebreid toepassen, verinnerlijken en onderzoeken, is het vervolg klaar: Leren in een levend systeem | Vijf architecturen voor de school van de toekomst

Begin april is het boek beschikbaar en ik ben heel benieuwd wat jou aanspreekt. Wat kan jou helpen om jezelf te verbeteren? Welke inzichten in het boek ondersteunen jou en geven het vertrouwen om jezelf opnieuw uit te vinden?

Als dank voor het vertrouwen van al de mensen waar ik mee heb mogen werken geef ik 20 online inspiratiegesprekken van 1 uur weg. Hierin kun je een vraag voorleggen waarin je opzoek bent naar verbetering of vernieuwing.

Wil jij een gratis inspiratiegesprek? Stuur een mail en dan plannen we het in.